Viktigt att tänka på när du köper nya jakttröjor

Häromdagen fick jag äntligen hem mina nya kläder som jag beställt inför kommande jaktsäsong. Då det bara är ett par veckor kvar är det dags att se till att alla förberedelser är i ordning och att man har det man behöver. Jag har längtat hela sommaren efter just detta och nu äntligen är det dags.

Kläder för kyla, regn och isande vindar

Det jag la lite extra fokus på i år är jakttröjor. Jag har många gånger under tidigare jakt säsonger upplevt att jag inte haft dom bästa kläderna på mig för att hålla mig varm och torr. Det kan trots allt bli väldigt kallt nu redan tidigt på hösten eller så blir det en klassisk höst här i Sverige där det regnar konstant och är sådär isande vind.

Jakttröjor i flertalet färger och olika material

I år har jag köpt ett par riktiga underställ som andas bra och håller fukten borta från kroppen. Till detta har jag köpt varma jakttröjor i både fleece och bomull som man kan ha över understället och även är lätta att ta av sig om man skulle bli för varm. Jag sprang även på en anorak som vart väldigt bekväm och jag blev förvånad över dagens breda utbud av just jaktkläder och jakttröjor. Inte bara att det finns tröjor i flertalet olika material och färger, jag hittade också ett stort utbud av dam jaktkläder vilket jag upplever inte har funnits i samma utsträckning innan som nu. Det är väldigt roligt att se att utvecklingen går framåt.

Det som fattas nu är för mig att köpa mig ett par rejäla skor som håller fötterna varma och torra under hela hösten och vintern. Ett litet avslutande tips om du själv ska inhandla lite nya jakttröjor, tänk på att skaffa en jakt tröja som är smidig och håller en bra passform för just din kropp i och med att det är så pass viktigt att man kan röra sig tyst och smidigt när man jagar.

Lämna ett svar

Please enter the following code to submit your comment: wrk