Liggunderlag och sovsäckar

För ett par år sedan var jag och min sambo i Åre med vår husbil för att vandra upp till Åreskutan. Det var en utmaning som vi hade velat göra ett tag och när vi några år innan bestämde oss för att köpa en husbil så blev det lättare att bara dra upp till Åre och göra slag i saken. Vi gillar att vandra på olika ställen, i alla möjliga olika typer av terräng och efter att ha gått en del av Jämtlandstriangeln bestämde vi oss för att vandra hela triangeln någon gång. Så fort vi kom hem efter semestern började vi planera för Jämtlandstriangeln och insåg att vi skulle behöva köpa liggunderlag och sovsäckar.

Sovsäckar till tält eller B&B

Det finns 3 stycken fjällstationer som du kan hyra rum på när du väljer att gå Jämtlandstriangeln, detta för att du ska slippa bära med dig tält och all annan utrustning du behöver för att övernatta på fjället. Men efter lite överläggning och en koll på priserna för en natt på fjällstationen insåg vi att istället för att hyra rum för 3 nätter (kanske 4-5 nätter beroende på när vi kommer upp och åker hem) så kunde vi köpa både tält, liggunderlag och sovsäckar inklusive lite annan utrustning för dom pengarna det kostade att hyra rum.

Nya liggunderlag

Efter att ha inventerat vår egen utrustning hemma så insåg vi snabbt att vi verkligen skulle behöva köpa nya liggunderlag men även sovsäckar. Jag hade en ”barn-sovsäck” som var gjord för att ha inomhus typ och min sambo hittade inte en enda. Liggunderlag hade vi tydligen inte heller längre så dom har väl blivit slängda vid något flyttillfälle eller undangömda på vinden någonstans. Så nu är vi på jakt efter lätta sovsäckar och ultralätta liggunderlag som helst inte tar någon plats heller. Sedan måste vi även ha vandringsryggsäckar så önska oss lycka till!

Lämna ett svar

Please enter the following code to submit your comment: 0pw